miercuri, 9 martie 2016

Exodul lui Allah



Europa este cel mai mizerabil continent al acestei planete!! Un continent care a propaşit din imensul jaf al altor teritorii şi populaţii, prin crimele cele mai oribile şi inimaginabile, programate şi, adesea, “industrializate” “modernizate” sau “tehnologizate”.
Din actualul teritoriu al Europei a pornit întru cotropiri “fără număr” un macedo-grec nemernic, pre nume Alexandru, numit încă cu obstinaţie şi nemeritat, “cel Mare”, care a ajuns (nepoftit de nimeni) până-n India şi norocul planetei a fost că dete colţu‘ la timp, adică pe la 30 de primăveri însângerate…
(Pre)europeni au fost şi romanii, care au distrus pe oricine şi orice le-a ieşit în cale, pentru a-şi îmbogăţi patricienii şi a-şi distra plebeii cu lupte de gladiatori.
(Est)european a fost şi Imperiul Bizantin cu mărirea-i prin jafuri, cotropiri şi sânge, şi binecunoscuta-i decădere.
Europeni sadea (mai dinspre Apus, de data asta…) au fost şi cruciaţii care au bătut de nebuni colburile Europei şi Asiei, în căutare de măriri fals-iluzorii şi îmbogăţiri reale.
Hispano-europeni au fost şi spaniolii care prin binecunoscuta lor “Reconquista” (la care au contribuit si mai esticii franco-europeni…) au distrus civilizaţia maură, mult superioară oribilului Ev Mediu euro-spaniol, cu care au înlocuit-o!!
Sublim şi mirific de “europeană” a fost şi Inchiziţia, cu alaiul ei de crime, teroare şi torturi, toate în numele unei religii a iubirii aproapelui şi iertării şi a toleranţei, devenită, mai tărziu, “Marfa de export”.
“Europene” pâna la fascinaţie au fost războaiele purtate pe te miri ce, peste tot şi în orice moment, pe teritoriul mizer a aceea ce începea să se contureze ca “Batrânul continent”.
Dar sa facem o “haltă” în perioada 1453 (căderea Constantinopolelui) şi 1492 (“descoperirea” Americii de “temerarul” şi “vizionarul” Cristofor Columb, cel care văzându-se în imposibilitatea de a-i oferi regelui Spaniei aurul promis, îi sugerează posibilele avantaje ale comerţului cu sclavi).
Era momentul până la care, în îndepărtata Asie, apăreau criminali de mare calibru, cum ar fi Gingis Han, Kublai Han sau Timur Lenk, cu hoardele lor necruţătoare. Norocul lumii a fost că imperiile lor, clădite pe multe zeci de milioane de victime şi oraşe rase de pe faţa pământului, s-au destrămat, strivite sub propria greutate.
Europenii care nu se prea “lăbărţasera” prin vecini (cu unele excepţii, cum ar fi Cruciadele), prind acum momentul de a-şi extinde tentaculele spre toate zările.
Europa începe să se dividă tot mai mult între Estul ortodox şi înapoiat şi Vest catolic, prosper, civilizat şi plin de fală. Expansiunea şi jaful înspre alte continente devine, preponderant “monopolul”… Vestului “civilizat”...
Descoperirea Americilor a fost prilej de inimaginabile crime (cu crucea într-o mână şi cu sabia în alta…) şi distrugerea ireversibilă a unor civilizaţii unice. Corăbiile spaniole pline cu aur jefuit ajungeau în Spania, atunci când nu erau “vămuite” de corsarii englezi sau scufundate de furtuni!!!
Naţiile “civilizate” vest-europene se întind, rând pe rând la “cozonac” şi spaniolii, portughezii, francezii, olandezii, belgienii, austriecii (ăştia, ce-i drept, mai “pe lânga casă”…), se răspândesc mai rău ca o molimă.
Le cad victimă rând pe rând şi teritoriu cu teritoriu, Asia, Africa, Australia şi Americile…
Toate contactele “civilizaţiei” europene cu alte CIVILIZAŢII au fost catastrofale pentru cele din urmă.
Vestul Europei începe a căpăta stralucirea ce ne fascineaza acuma, dar dimensiunile jafului şi crimelor care le stau ca temelie, sunt mai puţin cunoscute. Sau sunt, în mod voit, tainuite, ignorate, ascunse sub preş…
Civilizata Belgie, cu acea sursa de rele numită Bruxelles, l-a avut pe Leopold al doilea care, cu cei  aproape 20 de milioane congolezi ucişi, are un binemeritat loc patru în panoplia marilor criminali ai planetei!!
Dimensiunile Impriului Britanic sunt greu de estimat ca şi valorile jefuite de peste tot. Sunt doar doua exemple!!
Se iveşte pe “firmament” şi SUA, aflată, la scara timpului planetar, cam la “început”, dar vine din urma prin amploarea impactului catastrofal asupra planetei!!
Tot Europa l-a dat pe paranoicul Napoleon şi a fost, fie “leagănul” fie teatrul a două războaie mondiale!! ETC!!!
Ei bine, vine momentul, desfăşurat sub ochii noştri, a unei binemeritate şi fireşti “note de plată” dar care nu ar trebui asumată şi acceptă cu atâta uşurinţă de o generaţie care nu are nicio vină pentru cele întâmplate, decât aceea că se înfruptă în mod dezinvolt, cu sentimental greu de combătut că totul li se cuvine, din nemeritatele binefaceri ale unor imense nelegiuiri de peste ani.
Nu cunosc toate cauzele acestui aflux de afro-asiatici ce ne invadează implacabil, sub ochii noştri, ca un destin negru şi sumbru căruia nu ne putem împotrivi. America, cea care a contribuit din plin la aceasta se spală pe mâini ca Pilat din Pont si, cum nici usturoi n-a mancat şi nici gura nu-i miroase, lasă tot “business”-ul în seama Europei.
Compar fenomenul cu un fel de “osmoza” socială, ca un feed-back al oropsiţilor planetei înspre o lume a bunăstării, odinioara furată şi/sau interzisă lor. O lume care are prea mult din ceea ce ei consideră, în bună măsură şi pe bună dreptate, că li se cuvine, că li s-a luat cu japca, vreme de secole!!
Ei vor, pe undeva, o nouă împărţire a valorilor materiale.
Ei bine, eu trăiesc în acea parte a Europei care nu a avut parte de nimic din ceea ce aceste valuri de deznădăjduiţi revendică. Eu trăiesc într-un ţinut de la care nu au ce solicita să le fie restituit, un ţinut care NU le datorează nimic, un ţinut care a fost mult mai aproape de condiţia de care se refugiază ei, acum, decât pot ei înţelege!!! Nu pot accepta dorinţa lor de-a veni alături de mine, la nişte probleme şi aşa mari şi, adesea, insurmontabile. Nu am motive să-i accept, să-i înţeleg!!! Nu mă simt obligat să le fac parte din puţinul meu!!
Trecând peste aceste considerente, ajungem la conflictul dintre tradiţii, obiceiuri, religie, mentalităţi, care vor duce la efecte de catastrofale. Trecând însă şi peste astea, sunt interesele oculte, mizerabile, ascunse, de nimeni ştiute, infinit mai periculoase!! Ceea ce se spune despre pericolul terorist sau a islamizarii forţate, nu sunt deloc exagerări!!! Şi o spun eu, un admirator al culturii şi civilizaţiei islamice… la ea acasă!!!
Expoziţia mea prezintă câte ceva din ceea ce mi-a fost dat să văd la graniţa ungaro-sârba, anul trecut. Nu sunt în măsură să afirm că am înţeles ce am văzut, că am înţeles, pe deplin, ce se întamplă!!!
Am văzut ceva oribil, ceva alarmant, ceva ingrozitor, ceva cumplit, ceva ce m-a pus pe ganduri. Veţi vedea şi unele imagini cu o uşoara tentă duioasă (femei, copii, vârsnici). A nu se înţelege că mi s-a muiat inima… Totul e ceva ce îmi doresc să rămâna cât mai departe de mine, de lumea în care trăiesc (şi consider că îmi aparţine cât de cât…), de modul meu de viaţă, de familia mea!! Am vrut doar să prezint o secvenţă ale acestui fenomen. Vreau ca această experienţă fotografică, ce a condus la acesata expoziţie, să fie singura mea “întâlnire de gradul trei” cu protagoniştii acestui “EXOD AL LUI ALLAH”.
Închei prin a spune cu NU aparţin acelei EUROPE oribile care dirijeaza acest flagel (dimpreună cu America)!!!
EUROPĂ, te urăsc!!! Nu sunt un EUROPEAN!!! EU SUNT UN BALCANIC şi mă mândresc cu asta!!
Iar dacă a fi împotriva acestei invazii programate, înseamna a fi rasist şi xenofob, ei bine, DA, SUNT RASIST ŞI XENOFOB!!!

























6 comentarii:

  1. Eu sunt europeana si ma mandresc cu asta! Iubesc Romania, o iubesc pana la lacrimi, dureros de mult, atat de mult incat nu pot sa nu sufar in fiecare clipa pentru ca e condusa de imbecili sau impostori, sa nu incetez sa sper, naiv si iluzoriu, ca as mai putea schimba ceva… cine stie? Cu fiecare gest neobservat, doar atat, nimicuri: cateva randuri asternute aici, respectul pentru cel de langa mine, pentru munca, pentru curaj si pasiune, un stop de “bine” bine pus acolo, ca un graunte, in educatia unui copil…Cine stie, ajuta oare?

    Acestea fiind zise, din capul locului, vedeti, avem o perspectiva total diferita (desi s-ar putea sa impartasim pe undeva cateva valori comune) dar mai ales avem o interpretare total opusa a istoriei (atat cat un profan in domeniu o poate avea, si nu am obraznicia sa spun ca o cunosc, doar scoala de moda veche pe care am facut-o ma ajuta putin, plus calatoriile mele culturale, plus lecturile insetate, plus curiozitatea mea, destul de selectiva totusi).

    Sa incep cu ceea ce avem usor in comun, cu ceea ce pot accepta din discursul dvs virulent (e prea patimas ca sa-l consider un eseu sau o simpla opinie). Poate ca concluzia dvs. ar fi una corecta (daca ar fi nuantata). Da, se contureaza un pericol cert asupa Europei, iar indolenta noastra combinata cu ipocrita “deschidere culturala” si detestabila “corectitudine politica”, cu interese politice obscure (eventual, desi nu merg atat de departe pana la o teorie a conspiratiei) s-ar putea sa ne coste mult! Se ne coste totul! Da, va inteleg si va respect atunci cand spuneti “iubesc Islamul, dar la el acasa”. Dar e prea mult pentru mine sa spun “civilizatia islamica” sau “cultura islamica”. Hai sa fim seriosi!

    Civilizatia noastra, a mea, a frumoasei Europe, are la baza un Homer, un Socrate, un Platon si toata Grecia antica, Roma in toata grandoarea sa, cu conceptul juridic pe care il folosim si azi, o biserica care a nascut capodopere, un Sainte-Chapelle, un Notre Dame, un Bach (nu numai Inchizitia, o nefasta ratacire) , un Descartes, un Rousseau, un Mozart, un Galilei, un Leonado Da Vinci si Lorenzo Magnificul, un Renoir, un Newton, un Pasteur, un Einstein… Si oare datoram ceva arabilor, Asiei mijlocii sau Africii pentru toate astea? Credeti ca e cazul sa-mi cer scuze pentru ca noi, europenii am inventat motorul cu aburi, radioul, televiziunea, trenul, automobilul, telefonul, transplantul de inima, genomul uman, vaccinurile? Si pentru ca si ei, acestia, napastuitii se pot folosi acum la discretie de ele?
    Poate ar fi corect politic sa enumar si contributia lumii arabe la civilizatie. In afara de arhitectura moscheielor, aparitia sporadica in medicina evului mediu si in preistoria matematicii , cu greu imi vine ceva in minte. Si acestea sunt discutabile, dar nu mai am loc aici.

    Jaful si crimele de care vorbiti cu atata patos sunt atributul oricaror imperii (din nefericire), a oricaror expansiuni sau cuceriri, dar pana la urma nu sunt altceva decat tributul platit istoriei pentru progres si civilizatie. E o dovada de rea-intentie, partinire sau simpla naivitate sa nu intelegeti atata lucru!

    De unde pana unde atrocitatile comise de Ginghis Han ar fi mai scuzabile decat cele ale lui Alexandru cel Mare? (da, cel Mare, pentru ca a fost un mare strateg si un luptator darz care in numai 12 ani a cucerit teritorii imense, raspandind civilizatia elenistica dincolo de hotare imaginabile, cu efecte incalculabile peste milenii). Chiar si numai pentru ca ne-a oferit mitul eroului reprezentat prin inteligenta,indrazneala, frumusete (!) si forta masculina, e de admirat! Stiati ca el a fost intemeietorul Alexandriei, cea care ajunge apoi sa gazduiasca toata comoara intelepciunii lumii de la acea vreme?

    Ceea ca va prefaceti a nu sti, si nu voi devia aici pentru a relua niste truisme, este ca la scara istorica a fi cucerit de catre o putere superioara din punct de vedere cultural, tehnic, organizatoric, social, etc,, nu este neaparat un lucru detestabil sau oribil. Dimpotriva!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu vreau sa parcurg acum cu amatorism toate secventele istorice europene pe care le enumerati cu ciuda si venin, si sa le demontez pas cu pas, ar fi prea simplu! Pentru asta exista tomuri intregi, exista specialisti si exista dovezi.

    Cea mai simpla dintre ele este ca probabil tocmai v-ati folsit de un laptop, de curent electric si de Internet pentru ca sa va varsati naduful acesta anti-european, anti-civilizatie si anti-progres. In timp ce Statele Unite, o vai, cu “impactul lor catastrofal asupra planetei”, mi se pare vi-au oferit cu generozitate instrumentele moderne cu care acum comunicati nonsalant. De ce nu ati ramas oare la papirus sau la cerneala inventata de chinezi? Un oarecare stramos al ticalosului Columb sau al necrutorilor invadatori, a avut impertinenta de a inventa curentul electric, automobilul sau telefonul. Au avut nebunia si curajul de a indrazni mai mult, au invatat chiar sa zboare... Vai, ce dezastru! Iar indienii, native-americans, dragii de ei, ar fi fost mult mai fericiti acum, vanand cu arcul si pescuind cu mainile goale ca Pocahontas. O sa imi spuneti ca era in firescul lucrurilor sa fie inventate toate astea, dar ma intreb cate mii de ani am fi avut de asteptat ca sa le inventeze acesti oropsiti ai istoriei pe care ii deplangeti atat.

    Da, castigatorii iau totul! Da, vae victis!
    Oricand si oriunde vor exista invingatori si invinsi. Important este insa cat din inteligenta si superioritatea (de orice natura) a invingatorului se rasfrange asupra cuceritilor. Factorul civilizator face diferenta! Altfel, e plina istoria lumii de sange si de atrocitati si de nedreptati. Din Asia indepartata (deloc inocenta), pana in Africa si in Americi. Niciodata cuceririle lui Pol Pot nu vor sta niciodata pe aceeasi pagina a istoriei cu cele ale imparatilor romani. Da, cu cinism afirm ca as putea sa ii iert pe romani pentru orice carnagiu in lupta, pentru ca au dat acestui continent drumuri, apeducte si legi. Pot sa iert si intregul Imperiu Britanic harparet si nemilostiv pentru ca mi l-a oferit pe Shakespeare, sau pe James Watt. Si exemplele pot continua cu nemiluita! Dar “superioara civilizatie maura”, ce anume mi-a daruit mie? Cu cateva exceptii arhitectonice, credeti ca lumea ar fi aratat altfel fara contribuitia lor? E una insignifinata!

    BALCANII
    Ce intelegeti prin a fi balcanic? Istoricii au definit spatiul bacanic ca unul al resturilor marilor imperii, o zona extrem de eterogana si fara stralucire (as adauga eu). O zona de “inapoiere” politica si nu numai, o promiscuitate de populatii si mentalitati. Dealtfel o rasa balcanica nu exista (in vreme ce indoeuropenii mai pastreaza unele puncte de reper), nici nu ar putea exista din aceasta permanenta fuziune de tipuri antropologice diverse. Se vede usor ca peninsula Balcanica e un fel de prelungire a Asiei, despartita de acesta doar de o fasie ingusta de apa, Marea Egee, ceea ce n-a format o piedica in calea migratiei permanente, in ambele sensuri desigur. Iata ca poate mai meditati putin si asupra radacinilor acestui “Exod”.
    Popoarele sud-est europene s-au complacut intr-o “letargie-orientala” , mult dupa ce vremea marilori imperii a apus. Incapabile sa-si fauresca marea istorie, mereu ignorate la masa celor bogati si puternici, au fost nevoite sa suporte istoria scrisa de altii, de mai-marii Europei. Si poate pe buna dreptate…
    In vreme ce Occidentul se indrepta spre o profunda laicizare a statului, balcanii ramaneau ancorati in mentalitati ce se opunea modernismului, cultivand un nationalism pagubos. A fost o zona de mari diferente etnice, iar in acest mozaic lingvistic nici una din limbi nu e o limba internationala sau macar o limba de mare putere culturala, intre aceste limbi nu exista nici o comunicare directa. Marii scritori nationali a fost cunosuti de catre vecini numai dupa ce au fost tradusi intr-o limba a occidentlui. Frontierela acestor state lor au fost mereu instabile, de fapt, cu doar cateva exceptii, ele au devenit independente abia in secolul XX.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si inca ceva, inainte de a termina cu Balcanii. Poate ca nu stiati, dar adjectivul “balcanic” se foloseste cu o oarecare prudenta de obiciei, el capatand un sens peiorativ cu timpul, insemnand violenta, confruntari etnice, intoleranta religioasa si inapoiere economica. De aceea specialistii si nu numai, prefera sa foloseasca termenul de Europa de Sud-Est. La aceste caracterizari mai subscrieti oare?
    Sau simtiti cumva apratenenta la un filon turcesc de intelepciune? Bacsis? Sau poate Pesches? Sau lenea si aroganta ridicate la rang de trasatura nationala? Am avut cate ceva de invatat, nu-i asa?

    Insa, din fericire, nici macar harta nu va da dreptate, geografic peninsula balcanica se opreste la Dunare, iar din punct de vedere istoric, nefericitele influente istorice ale balcanismului pentru Romania sunt pentru mine tot ceea ce as vrea sa se estompeze mai mult in timp. Ca mandra ardeleanca ce sunt, prefer sa cred ca nu, nu apartinem si nu am apartinut Balcanilor decat sporatic, prin regretabile erori are istoriei.


    Dealtfel, intuiesc o socoteala usor meschina in argumentatia dvs, in aceasta simplificata teorie a “notei de plata” ce trebuie acum achitata de care maretul fost imperiu (/imperii) fata de amaratii, exploatatii, defavorizatii istoriei, ramasi asa de secole bune in urma. Adica ne adapam cu nonsalanta de la izvorul de civilizatie si cultura europeana, de progres tehnologic si alte bunatati, dar cand vine vorba de un eventual decont, “nuuu, noi nu suntem de-ai vostri!” Subtire teoria, subtire argumentatia!

    Vedeti, acest DECONT nu exista. E imaginar. Si tocmai unii ca dvs dau apa la moara arogantei acestor nefericiti ai sortii. Nu exista nici o justificare istorica sau morala sau filozofica pentru aceasta invazie lenta si persuasiva care ne va macina in esenta noastra. Doar una economica, meschina.

    Atacurile teroriste indreptate impotriva mea si a dvs si a tuturor valorilor in care credem sunt numai varful icebergului, iar prin vasele comunicante dintre acestea si EXODUL de care vorbiti aici circula acelasi islamism. In adancuri se misca tectonic si infundat o intreaga lume. Simtim uneori cum se clatina…
    Islamul implantat acum in inima Europei - cel discret (de peste 30 de ani in Franta sau Germania), sau violent (ca in metroul din Londra, in iulie 2005) sau cel ce marsaluieste acum tenace si tacut cu hoardele de refugiati, - a ajuns un cancer. Nu-i mai cautati justificari. E un primitivism fara subtilitati, o fuga spre mai bine si mai usor, a primi fara a da, a pretinde fara a respecta, e aroganta unei lumi fara nici un fel valente culturale, e frustrarea neputinciosului in fata bogatiei si a inteligentei, e celui care ridica piatra si loveste atunci cand nu intelege sau se simte inferior. Nici o cruciada inversa, nici macar o nota de plata scoasa de sub presul istorie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat despre Exod, e o migratie economica, ce naiba!
    As putea intelege ca fug din calea razboiului mame cu copii in brate (si as avea toata compasiunea) dar tineri de 20-25 de ani? Ce cauta aici? Luati-va arma in mana si aparati-va patria! Tineri sclipind a gel de par, cu ochelari de soare ultimul racnet, cu privire de “totul mi se cuvine” si “daca nu va inchinati ca noi, veti fi pedepsiti cu totii”, cu chipuri care m-ar face sa trec pe partea celalalta a strazii chiar si in propriul meu cartier. Ce cauta aici? Nu cumva doar o viata mai usoara, mai calduta, confortabila, construita pe valorile pe care cu atata transparenta le detesta? Din cate stiu eu “refugiati” sunt aceia care cauta pacea si o bucata de paine; cate campii goale, manoase si necultivate nu au intalnit in cale? Dar nu, ei vor in Germania! De ce nu s-au oprit acolo, la prima bucata de pamant ferita de bombe, sa isi construiasca acolo o viata mai buna, de la zero, cu mainele goale? Asa cum au facut inaintasii nostrii…Asa cum au facut cuceritorii Americiii pe care atat de mult ii huliti, pentru care notiunile de “libertate” si “egalitate” insemnau ceva esential, si care au pus temelia adevaratului patriotism, seva acestei fascinante natiuni, atunci cand Europa abia se destepta din noaptea evului mediu. Noi avem secole de truda in spate, si victime e drept, dar ne purtam cu demnitate istoria!

    Asadar, chiar daca geografic ne situam undeva in zona sud-estica a continentului, eu cred ca spiritual si cultural apartinem grandioasei, rafinatei si superbei Europe!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar fotografiile sunt puternice, fascinante! (cateva)

    RăspundețiȘtergere
  6. Stimata Doamna Rodica A, este surprinzatoare atentzia Dvs. pentru postarea mea, dovedita prin amplele comentarii!! Va multzumesc sincer pentru ele, dar imi reafirm shi sustzin toate ideile shi parerile din textul postarii!!

    RăspundețiȘtergere