joi, 17 octombrie 2024

Offroad Girl

 Offroad Girl

Într-o posibilă parafrază la ‘’Frumoasa și bestia‘’, o posibilă alăturare între niște monștri offroad restructurați din mașini de (mai mult sau mai puțin…) toata ziua, în niște ciudate vehicule de văzut cine știe când și pe unde, și trupul diafan, nud, al unei tinere dezinvolte, devenită element central/vital în proiectul ‘’Offroad Girl‘’, poate deveni o stranie idee. Stranie sau poate inedită pre percepția celui ce îl va vedea (cine știe pe unde…) și îi va percepe (sau nu??!!) mesajul și/sau originalitatea.

Totul se petrecea într-un atelier de profil, specializat în metamorfozarea mașinilor pre gustul și preferintele celor dispuși să ‘’bage adânc mâna în buzunar‘’ (o sintagmă preferată a unor crainici anacronici ai televiziunilor autohtone…) pentru a intra în posesia unor mașini/nemașini/supermașini (sau… mai mult decât mașini…), într-o seară rece ce își transmitea în hală aerul la fel de răcoros și neconfortabil si, implicit, pe tabla mașinilor în lucru, o răceală suportată cu stoicism de tânăra pe cât de… ‘’neîmbrăcată‘’, pe atât de fermecătoare, dar care s-a expus ca atare, cu dezinvoltură, în fața unui mic grup de fotografi care, fiecare a profitat în stilul lui şi prin prisma propriilor concepții, de ideea inedită, de provocarea unică oferită.

Poate, pe undeva, eu m-am inspirat și din titlul piesei ‘’I’m in Love With my Car ‘’, a trupei QUEEN care mie, rocker fanatic, nu îmi place, din motive pe care le trec sub tăcere, dar care se cere citată/pomenită… stiu eu de ce.

Mașinile iscusit (și profesional…) reconfigurate în niște monștri totuși, deocamdată,  în devenire dar, încă docili în repaosul bulversat din atelier, în așteptarea înfăţişării finale menită sa te bage în sprieţi, reacționează tacit la prezența nimfei nude, fragile, (de)venită de niciunde, spre a le dărui o prezenţă diafană, o provocare, un îndemn înspre viitorul lor energic, dar cu o invitatie tacită, grațioasă înspre latura delicată a lumii în care-și vor găsi rostul, provocarea... O latură încă misterioasă pentru ele!!

Destinaţi spre a birui pe unde, adesea, nu prididesc nici cei mânaţi cu cerbicie înspre biruirea cu obstinaţie a unor încercări greu de trecut, aici monştrii în devenire trec prin ceva ce nu şi ar fi putut imagina: prezenţa  (neaşteptată…), mangaierea, privirea, atingerea, melancolia si, de ce nu, unda de tristeţe a nimfei nude, pornită din gândurile ei, nemărturisite. O ivire de unde/niciunde, posibilă/imposibilă, reală/ireală…

Fascinanta RENATA şi-a jucat rolul ce depindea de ea, de lipsa ei de prejudecăţi şi falsă pudoare, s-a îmbrăcat şi a plecat!!

Rostul acestui proiect e o chemare înspre descifrarea mesajului lăsat de ea, în urma ei!!

Autoarea principală a proiectului e RENATA!!!